יום שבת, 7 במאי 2016

משימה שלישית - אי שוויון מרחבי

מטלה 3 - אי שוויון מרחבי 

המדינה - סין מתפתחת 
א. דירוג המדינה לפי רמת פיתוח - 101 לשנת - 2012
ב. תמ"ג לנפש - 5,445 - לשנת 2011
ג. שיעור הילודה ל -1000 איש - 11.9 לשנת - 2011
ד. שיעור התמותה ל 1000 איש - 7.1 לשנת 2011
ה. מספר ילדים ממוצע לאישה- 1.6 לשנת -2011
ו. תוחלת החיים- נשים וגברים (ערכו ממוצע) נשים - 77.5 גברים- 74.6 ממוצע: 76.05
ז. כמות אוכלוסיה עם גישה למים נקיים - 91% מהאוכלוסייה מעודכן לשנת 2010

סין מדינה פחות מפותחת בגלל נמספר סיבות למשל: כמות האוכלוסייה, מיקום הכפרים, חוטסר ההשכלה...
הסיבה שגודל האוכלוסייה מפריע לטיפול בבעיות אקולוגיות הוא שהמדינה גדולה ויש כפרים נידחים שבהם יש מפעלים מזהמים שמזהמים את מי התהום ואת האוויר, קשה לטפל בזה בגלל שהכפר נמצא במרחקי אלפי קילומטרים מערים מרכזיות שכן יש בהם שירותים אקולוגים, 
סיבה נוספת לכך שסין מדינה פחות מפותחת היא שקצת יותר מרבע מהאוכלוסייה אינה יודעת קרוא וכתוב, בגלל חוסר הידע שלהם עלה מספר ההדבקות במחלת האיידס ועל זיהום האוויר שבאזורם.( מצורף סרטון בהמשך.)
לכן סין היא מדינה פוחת מפותחת.

בעיות קשות בזיהום האוויר בסין ''פחיות אוויר נקי''
סרטון

דוכן באמצע רחוב בסין (ללא שירותי נקיון והגיינה)

מחלת האיידס עלתה במספר מעמעותי בכפרים בסין.
ראש הממשלה ידע על התופעה ולא סיפר להם,
תגובתו הייתה : ''הם לא חכמים, הם לא יבינו...''




סרטון






א. גורמים פיזיים- תנאי הטבע, בכפרים מרוחקים נמצאים מפעלים אשר מזהמים את הסביבה (אוויר, מי תיהום) ואת האזורים שבסביבה.

ב. גורמים הסטורים-
בסין התהוותה קיסרות שבה שלטו מהמאה ה- 3 לפני הספירה שושלות שונות. המאפיין בכל השושלת השלטוניות היה שהכפריים והאנשים מהמעד הנמוך  הם שדאגו לקיסר ולבני משפחתו וכל צרכי הקיסרות בכלל.  הם קיבלו רשות להתגורר סמוך למתחם הקיסרי. עיר הקיסר הייתה מבוצרת ומוגנת מתוך חשש לפגיעה בחייו ובבני משפחתו. כאשר הסתיימה השושלת האחרונה בסין ששלטה בין השנים 1644-1911, שושלת צ'ינג התפזרו ברחבי סין בני המעמד הנמוך. כמו כן בתקופתם התרחשו אירועים משמעותיים ששיניו את השלטון בסין, ממשטר קיסרי למשטר של רפובליקה, למלחמת אזרחים ולהקמת המפלגה הקומוניסטית השולטת בה עד היום. בשנת 1921 השלטתה המפלגה הקומוניסטית בסין.

ג. גורמים פוליטים- כאמור ב-1921 השתלטה המפלגה הקומוניסטית על סין וסין עברה מהפכה תרבותית שהשפיעה על האזרחים וחיי מהחברה והכלכלה בתוכה ומחוץ לה. 
מאו צ'ה תונג מנהיג המפלגה הקומוניסטית בסין הכתיב מדיניות שנמנעה בקשרים עם מדינות המערב לכן המסחר, וההתפתחות התעשייתית של סין הייתה קטנה יחסית ולא הצליחה לתת מענה ברמת חיים גבוהה יותר למחוזות הרבים במרחביה. עם מותו בשנת 1976 החל שינוי שהיגיעה בעיקר מסטודנטים שדוכאו ברצון שלהם ללמוד לפי בחירתם וביצירת קשר עם העולם המערבי. ב 1990 לאחר הפגנות הסטודנטים העלמותיהם המיסתורית וחשיפת האלימות הקשה של המשטר הקומוניסטי כלפי האוכלוסייה שקיוותה לשנות ולהתפתח החלו צעדים שבאו לידי ביטוי ביצירת הסכמי עבודה ושיתוף עם המערב תקופה זו נקראה גם ''הרמת מסך הברזל של סין''.
כיום סין עדיין מונהגת תחת שלטון קומוניסטי ששינה את גישתו כלפי קשירת קשרים עם המסחר במערב ואפילו כיום רוב הדברים מויצרים בסין בנוסף הוא שינה את גישתו הכלכלית בעיקר כלפי צבירת הרווחים שלו למדינה יחד עם זאת עדיין בסין מועסקים מיליוני אנשים בתנאים קשים ובניצול כוח אדם 

















תגובה 1: